plus Jarenlange ervaring
plus Persoonlijke aanpak
plus Gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed

Marco Hengst, Managing Director van Whitewood Logistics vertelt over de samenwerking met DG Real Estate en belangrijke dynamieken in het logistiek vastgoed

In een voortdurend evoluerende vastgoedmarkt wint de rol van experten aan zowel de aan- als verkoopzijde aan belang. Dat is zeker zo in de sector van het logistiek vastgoed. Want de nood aan kwalitatieve warehouses, last-mile hubs en logistieke centra is hoog en het aanbod (te) klein. Goede transacties en samenwerkingen vereisen een deskundige bemiddeling en uitstekend management. Laat dat nu net de expertise zijn van DG Real Estate en Whitewood. Vroeg of laat zouden hun paden kruisen. Dat gebeurde vorig jaar in Rijkevorsel. Marco Hengst, Managing Director van Whitewood Logistics, vertelt over deze samenwerking in het licht van enkele belangrijke dynamieken in het logistiek vastgoed.

Marco Hengst, Managing Director van Whitewood Logistics vertelt over de samenwerking met DG Real Estate en belangrijke dynamieken in het logistiek vastgoed

Whitewood Logistics 

 

“Whitewood verzoent de eisen van investeerders en huurders, verkleint investeringsrisico’s en verhoogt huurtevredenheid.”

 

Marco Hengst is sinds januari 2021 Managing Director van Whitewood Logistics, de logistieke tak van Whitewood, een specialist in asset-, property-, en projectmanagement met kantoren in Antwerpen, Brussel en Rotterdam. Whitewood optimaliseert de eisen van investeerders en huurders, verkleint investeringsrisico’s en maximaliseert de huurtevredenheid.

“We zijn een full service provider met jarenlange expertise in de kantoren en met een groeiende portefeuille in semi-industrieel en logistiek vastgoed en warehousing. Als Managing Director van Whitewood Logistics houd ik me vooral bezig met investment- en assetmanagement voor de vastgoedportefeuilles van onze verschillende, voornamelijk buitenlandse investeerders.”

 

 

Kwaliteit en duurzaamheid 

 

“We zien een grote drang naar kwaliteit over de sectoren heen.”

 

De verschillende vastgoedsectoren evolueren op een andere manier. Waar de kantoormarkt een sterke terugval vertoonde, tenzij bij kwalitatieve gebouwen op de beste locaties, kreeg de logistieke sector de wind in de zeilen. E-commerce is een belangrijke driver van deze dynamiek, vertelt Marco Hengst. Moeilijkheden in de supply chain en de nood aan strategische voorraden zijn dat volgens hem ook.

“Tegelijk zien we een grote drang naar kwaliteit over de sectoren heen. In het logistieke is dat uiteraard belangrijk voor de grote internationale 3PL-organisaties, die veelal nieuwe en duurzame gebouwen op A-grade locaties zoeken. Maar de vraag naar logistiek vastgoed en opslagruimte is dermate groot dat ook andere bestaande gebouwen vlot een huurder vinden.  Ook daar is een minimale kwaliteit belangrijk.”

 

Whitewood & DG Real Estate: experten in logistiek vastgoed

 

Het is exact op dat marksegment dat de expertise van DG Real Estate en Whitewood Logistics van doorslaggevend belang zijn, benadrukt Marco.

“Net zoals DG Real Estate beweegt Whitewood Logistics zich in de niche van B-grade gebouwen op goede maar niet de beste locaties of C-grade gebouwen op uitstekende locaties. We focussen ons daarbij op vastgoed met wat we een single impairment noemen: leegstand, behoefte aan renovatie enzovoort.

Wij lossen dat op en brengen het vastgoed opnieuw bij de tijd, zodat het zowel voor de gebruiker als de investeerder minimaal een decennium verder kan. Op het moment dat deze panden opnieuw verhuurd zijn, leveren ze heel behoorlijke rendementen. Om dit met succes te kunnen doen, heb je natuurlijk een makelaar nodig die helemaal thuis is in deze sector. Hier spelen immers andere dynamieken en is er andere expertise nodig dan bij de grote, shiny projecten.”

 

Whitewood & DG Real Estate realiseren transactie van meer dan 8500 m²

 

Zo kwam Whitewood voor één van zijn partners terecht in Rijkevorsel en in contact met Jan Uten, Industry Manager bij DG Real Estate. DG Real Estate en Whitewood Logistics realiseerden in Rijkevorsel de transactie van een magazijn van ongeveer 8500 m².

“Dit gebouw nemen we in een sale-and-rentback over van het transportbedrijf Group De Wolf (GDW). Het gaat om kwalitatief gebouw, maar iets verder verwijderd van de grotere transportassen.

Het maakt deel uit van een gestabiliseerde logistieke portefeuille in België met een beoogde waarde van 200 miljoen euro. Met een waarde van ruim 4 miljoen euro heeft het magazijn in Rijkevorsel duidelijk een plaats in deze portefeuille. Als aankopende makelaar bemiddelde Jan Uten deze deal met succes voor ons.”

 

Technische en menselijke expertise 

 

“Een goede makelaar slaagt erin om gedurende het hele proces, van eerste kennismaking tot het sluiten van de deal, de verschillende partijen bij elkaar te brengen en te houden.”

 

DG Real Estate is de partner bij uitstek voor dergelijke projecten, benadrukt Marco Hengst. Door de jarenlange, zorgvuldig opgebouwde expertise in deze specifieke vastgoedniche en het uitgebreide netwerk dat daaruit groeide, positioneert DG Real Estate zich uniek in de markt.

“DG Real Estate, en met name Jan Uten, waren uitstekende partners in dit proces. Zowel het vastgoedtechnische als menselijke heeft Jan onder de knie. Hij heeft in de eerste plaats de gave om dergelijke panden te vinden en slaagt erin om mensen mee te trekken in het verhaal en het proces.

In onze sector, en zeker in de makelaardij, zijn goede people skills onmisbaar. De budgetten en belangen zijn vaak groot en lopen ook uit elkaar. Een goede makelaar slaagt erin om gedurende het hele proces, van de eerste kennismaking tot het sluiten van de deal, de verschillende partijen bij elkaar te houden. Dat is een competentie die Jan absoluut onder de knie heeft.”

Bij DG Real Estate zit u goed

En u mag kieskeurig zijn. Op zoek naar een toplocatie met goede voorzieningen op de perfecte ligging? Onze vastgoedmakelaars weten er raad mee. Beschikken we op dit moment niet wat u zoekt? Met een ruim netwerk en kennis in elke regio vinden we snel het vastgoed dat aansluit bij uw noden.

Klik hier om meer te weten
alt

Ervaring en kennis

Met een ruim netwerk en kennis in elke regio vinden de ervaren vastgoedmakelaars van DG Real Estate snel het vastgoed dat aansluit bij uw noden.

Persoonlijke begeleiding

Zowel huurder, verhuurder, koper als verkoper krijgt altijd een optimale dienstverlening waarbij persoonlijke begeleiding en opvolging centraal staat.

alt
alt

Specialisaties

Wij geloven in specialisatie. Onze vastgoedmakelaars zijn dan ook volledig op de hoogte als het gaat om commercieel-, industrieel- en woonvastgoed.

Vastgoed aanbieden